ESPAI SOLS PER A DONES!
CARAVANA FEMINISTA OBRIM FRONTERES 2017



Haver de justificar el perquè dels espais no-mixtes, és a dir: dels espais per a dones (i dic dones en el sentit més ampli possible del terme) crec que és del tot innecessari. Sincerament, quan cal justificar-se és que darrere hi ha algú que es permet demanar-nos explicacions sobre el que fem, diem o pensem.

En el cas que els ocupa crec fermament què és penosa la "por a l'aquelarre" (terme emprat pel grup feminista Bruixes d'avui) està sustentada en les profunditats de la caverna de l'estructura patriarcal. No obstant això intentaré argumentar el perquè dels espais no mixtes i el perquè d'aquests espais envers la Caravana Obrim Fronteres.

Volem ser protagonistes de la nostra revolució I de les nostres vides, perquè som persones "NO TUTELADES", perquè ens dóna la gana de gaudir d'espais de complicitat. Exigim espais lliures de violències, ja que s'estima que el de les dones de tot el món hem patit o patirem violència física I/o sexual per part d'homes. El 92% de les dones patirem algun tipus d'assetjament sexual al llarg de la nostra vida.

I perquè si aquests motius no fossin suficients, en tenim molts més. Així que a les persones que tinguin dubtes les encoratgem a cercar a l'hemeroteca... perquè estudis amplíssims analitzen la minsa presència de les dones en espais mixtes on hi ha paritat... parlem menys, opinem menys i sovint ens sentim invisibilitzades... I si no t'ho creus, comença a comptabilitzar el temps de les intervencions en els espais mixtes. Us pot servir donar-ne un cop d'ull al web d'On són les dones?


Això vol dir que no us volem, companys, al nostre costat a la lluita? Rotundament no! Però reclamem els nostres espais, volem "Una habitació Pròpia" i si no ho podeu entendre és que encara esteu arrelats al fanguet patriarcal.

La Caravana enguany ha estat un exemple de feminisme viu en un espai mixte on conviuen espais no-mixtes. Ha estat emocionant sentir la vibració feminista en cada una de les persones que hi han configurat el projecte. Enguany prop del 70% de les persones que hem integrat la Caravana hem estat dones però el 100% hem estat feministes. Entendre la Lluita Feminista de forma transversal i sentir a senyors de més de 80 anys parlant en femení posava els pèls de punta... però el feminisme no sols s'ha dut al terreny formal sinó que ha estat l'eix vertebrador de la doble invisibilització que pateixen les persones migrants quan són dones o pertanyen a col·lectius LGTBIQ. La mirada feminista de la caravana ens ha dut a construir una mirada més democràtica, inclusiva i ens ha allunyat gratament del discurs únic, unilateral premeditadament desinformant...

A totes les persones que tingueu dubtes sobre la necessitat de crear espais no-mixtes, us convido a participar de la caravana de l'any vinent i viureu com es pot construir un món millor i més just tot compartint la mirada feminista. Us emocionareu i trobareu totalment innecessari defensar els espais mixtes quan algú us interpel·li.

Salut i feminisme!






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Entrevista a Cris Darriba, militante de la Crida LGBTI: "Reivindicamos el componente de clase que históricamente ha tenido la lucha LGBTI"

El género en tiempos del coronavirus.